2022, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κοντά στην μαθητιώσα νεολαία!

2022 ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Επικαιροποίηση
Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid 19, άνοιξε και πάλι τα μουσεία του (Λαογραφικό και Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας) και υποδέχθηκε και υποδέχεται μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Αττική.
Το έτος 2022 το ονομάσαμε ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας και να αναδείξουμε αφενός τον Μικρασιατικό Πολιτισμό και αφετέρου τη μεγάλη και αποφασιστική συμβολή των προσφύγων στη διαμόρφωση και την πορεία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και της πνευματικής ζωής της.
Για τον λόγο αυτό έχουμε διαμορφώσει ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά με Ιστορική αναφορά για την περίοδο 1919-1922 και την άφιξη των προσφύγων στην Αττική και ιδιαίτερα στη Ν. Ιωνία που παρουσιάζεται στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου μας.
Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγούνται στο Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας

Έτσι δεχθήκαμε:

Φεβρουάριος 2022

  • Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, την Β1΄ και Β2΄ τάξη του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, που συνοδευόταν από τις καθηγήτριές τους Μαρία Κουτούση, Νικολέτα Μαγγίνα, Κατερίνα Πατσέλη και Φωτεινή Μπούσιου.
  • Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, 5 μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Δάφνης, συνοδευόμενες από τους καθηγητές τους Ελευθ. Σπανό και Αθαν. Σκαροπάρη, και τους παρείχαμε ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για μια μαθητική τους δράση.
  • Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, την ΣΤ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Παναγιώτα Παναγιώτου (Διευθύντρια), Βασιλική Παπαλουκά, Ελευθερία Μπόζα, Αγλαΐα Τσιλίκα, Μαρία Μεταξά και Αφέντρα Μπαντακούδη.

Μάρτιος 2022

  • Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, 42 μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ, που συνοδευόταν από τους καθηγητές/τριες Ηλία Στουραΐτη, Έλενα Γεωργίου και Στέλλα Παπαδοκωστοπούλου.
  • Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 25 μαθητές/τριες του 4ου Λυκείου Ηρακλείου, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριές τους Αριάνθη Γκούμα, Στυλιανή Κουκουράκη και Κωνσταντίνα Κωστοπούλου.
  • Την ίδια ημέρα 50 μαθητές/τριες του Α΄ Γυμνασίου Ηρακλείου, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριές τους Αθηνά Στακιά, Ευαγγελία Σωτηράκη και Μαρία Τσιντελή.
  • Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, 50 μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή Ιωάν. Νάστο και τους καθηγητές Νικ. Ζωγράφο και Γερασιμούλα Μπερετούλη.
  • Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, 30 μαθητές/τριες του 1ου Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους: Σοφία Χατζηγεωργίου, Γεωργία Χωρεμιώτη, Ειρήνη Ζαμάνη, Παναγιώτα Αραμαπατζή, Χριστίνα Ζαβιτσάνου και Ελευθερία Παπιδά.
  • Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, 17 μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 40ου Λυκείου Αθηνών (Γκράβα) συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Σεβαστή Σταμούλη και Μαρία Καρούζου.
  • Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, μας επισκέφθηκαν 8 μαθήτριες της Β1 και Β3 τάξης του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, που ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες και φωτογραφίες «για τη Μικρασιάτισσα γυναίκα και την απασχόλησή της στα Ταπητουργεία και Υφαντουργεία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή» στο πλαίσιο μαθητικών εργασιών.
  • Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, 40 μαθητές/τριες του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, που συνοδεύονταν από την Διευθύντριά τους Σοφία Περδικάκη και τις καθηγήτριες Σοφία Γκιόκα και Βασιλική Μπαλαμπάνη.
  • Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2020, 37 μαθητές/τριες του 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες τους Αλεξάνδρα Κουρτέλη, Ανδρομάχη Πανταλή και Παναγιώτα Ατζακλή.
  • Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, 20 μαθητές/μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνάσιο-Λύκειο) Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που συνοδεύονταν από τους καθηγητές/τριες: Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, Βενετία Κακουλίδου, Ευαγγελία Φρυδά, Αλέξανδο Αστρεινίδη, Ευάγγελο Τόλη και Βιολέτα Σούση.
  • Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, 90 μαθητές/τριες της Σχολής ΜΩΡΑΪΤΗ, που συνοδευόνταν από τη Δ/ντρια Γεωργία Ψαρουδάκη και τους καθηγητές/τριες: Ιωάννη Βλασταρά, Κων/νο Λιόλιο, Νικόλαο Ντούρο, Κρίστυ Μαραγκάκη και Δημήτριο Γεωργιακώδη.

Να σημειώσουμε ότι στους καθηγητές που συνοδεύουν τους μαθητές/τριες, προσφέρθηκαν ιστορικά βιβλία εκδόσεων του ΚΕ.Μι.ΠΟ. και όχι μόνο.

Όποια σχολεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά στο τηλ. 210 27 95 012 ή να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης ξενάγησης πατώντας εδώ.