Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Απογόνων Μικρασιατών Ελλήνων Ν. Έβρου «Νικηφόρος Βλεμμύδης», ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου, μετέβη το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, έστησαν την Έκθεση “1919-1922: Εκατό Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή”, στο πανέμορφο κτίριο του Νομαρχείου Έβρου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 7.30΄το βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων. Μετά τον αγιασμό και την περιήγηση στο χώρο της έκθεσης, ο Πρόεδρος Λουκάς Χριστοδούλου πραγματοποίησε ομιλία σε διπλανή αίθουσα για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1919 – 1923, που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Επ’ ευκαιρία ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., κλήθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι ΔΕΛΤΑ του Έβρου στην ενημερωτική απογευματινή εκπομπή των Κατερίνας Καλεντερίδου και Παύλου Μιχαηλίδη, όπου με τη συμμετοχή της Γραμματέας του συλλόγου Νάντιας Μαλακόζη συζήτησαν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Βασίλη Ναζλή και σε όλα τα μέλη του του Δ.Σ. Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της έκθεσης, αφού πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση του συλλόγου το 2015.

Ελπίζουμε η εν λόγω έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου υπάρχει ενδιαφέρον.

 

14-16.09.2023, Έκθεση "1919-1922: Εκατό Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή", Νομαρχείο Έβρου, Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφικό υλικό