ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ & VIDEO
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ελευθερουπόλεως, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Ι.Φ.Η.Χ. Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη.

Στο τέλος της λειτουργίας εκφώνησε λόγο ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και Πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας, Λουκάς Χριστοδούλου με θέμα «Ν. Πλαστήρας και Ν. Ιωνία», αναφέροντας γεγονότα που ήταν συνδεδεμένα με την προσωπικότητά του, αλλά και την έντονη παρουσία του στη πόλη της Ν. Ιωνίας.

Ο Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης στο λόγο του και επί τη ευκαιρία της μνήμης του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε στο μαρτυρικό θάνατό του αλλά και τη θυσία των κληρικών κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μητροπολίτη Πατάρων Μελετίου, στο προαύλιο της εκκλησίας.

Παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, οι αντιδήμαρχοι Γκέλλυ Σακαλόγλου, Αριστ. Χατζησαββίδης, Βασ. Σπηλιωτόπουλος, Αντώνης Καρβουνιάρης, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Παναγ. Μανούρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστ. Αγγελακοπούλου, Μιλτιάδης Καναβός, Φώτης Τσομπάνογλου, Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» Χρήστος Κανλής και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χατζηϊωάννου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» Βασ. Χριστοδούλου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αθαν. Αποστολόπουλος.

Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Μικρασιατικών Συλλόγων (Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, Σύνδεσμος Αλαγιωτών, Σύλλογος Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «Η Καππαδοκία») αλλά και πολιτιστικών συλλόγων (Ιωνικός, Σύνδεσμος, Ένωση Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας, Λύκειο των Ελληνίδων – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Ιωνίας, Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας).

Οι εκδηλώσεις μνήμης, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, με τον 8ο Αγώνα Δρόμου: 10.000 μ. και 1.000 μ. παίδων «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων …εκεί που γράφτηκε η Ιστορία τους».

Ώρα 08.15 π.μ. Σημείο εκκίνησης Πατρ. Ιωακείμ και Χρυσ. Σμύρνης (Πλησίον Μουσείων ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και Ηλεκτρ. Σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας)

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας

Φωτογραφικό υλικό

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας

Video