Τιμητική διάκριση για τον Πρόεδρο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκά Χριστοδούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 ιερούργησε και τέλεσε, σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, το Μνημόσυνο των εν Μ. Ασία τελειωθέντων, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, στο κήρυγμά του, αφού ιχνογράφησε την προσωπικότητα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπογράμμισε την αυτόβουλη απόφασή του να πεθάνει, να μαρτυρήσει καλύτερα, στον τόπο που ο Θεός τον όρισε να ποιμαίνει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Γέροντος Μητροπολίτη Διονυσίου στους Λουκά Χριστοδούλου, Παρασκευά Βορεόπουλο και Θεοφάνη Ισακίδη, για να τιμήσει τη φιλότιμη εργασία τους όσον αφορά τη συλλογή ιστορικών κειμηλίων του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Μητρόπολης.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, οι βουλευτές Δημήτρης Κούβελας, Χρήστος Γιαννούλης και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, Πρόεδροι Μικρασιατικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο του Μικρασιατικού Ελληνισμού το οποίο κοσμεί τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.