5ος Αγώνας Δρόμου στη Μνήμη των Μικρασιατών Προσφύγων 2019

5ος Αγώνας Δρόμου στη Μνήμη των Μικρασιατών Προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη Ν. Ιωνία, τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα 2019
Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 9.30 το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες: 1.000 παίδων και 10.000 μ. ενηλίκων ανδρών και γυναικών που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη των Μικρασιατών Προσφύγων. Οι Δήμοι Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας με την συνεργασία του Οργανισμού-Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας δήμου Ν. Ιωνίας και του αντίστοιχου τμήματος της Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας, ο Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ και το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) πραγματοποίησαν αυτή την εκδήλωση για 5η συνεχή χρονιά τιμώντας τους πρώτους οικιστές-πρόσφυγές τους.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να έρχονται στον χώρο της εκκίνησης (Μουσεία ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Πατρ. Ιωακείμ 4 – Ν. Ιωνία) αθλητές κάθε ηλικίας από 5 – 88 ετών χαμογελαστοί και χαρούμενοι που θα λάμβαναν μέρος στους αγώνες, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν μικρασιάτικοι σκοποί.

Όταν έφτασε η ώρα της εκκίνησης όλοι οι αθλητές έδωσαν τον όρκο του αθλητή. Την εκκίνηση στον αγώνα δρόμου παίδων 1.000 μ. έδωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Σπύρος Μπερδέσης και του αγώνα δρόμου 10.000 μ. η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία καλωσόρισε τους αθλητές και τους ευχήθηκε: «…να έχετε ευλογία, δύναμη και πραγματικά έχουμε χρέος και καθήκον όλοι μας να θυμόμαστε τις γειτονιές που ξεκίνησαν από την προσφυγιά. Να είσαστε όλοι καλά. Και του χρόνου πάλι εδώ περισσότεροι για να δώσουμε το νόημα της ζωής» και αμέσως μετά έδωσε την εκκίνηση του αγώνα των 10.000 μ.

Στους αγώνες νέων συμμετείχαν περί τους 150 και στους ενήλικες περί τους 350 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας. Οι αθλητές αφού έτρεξαν μέσα από ιστορικά σημεία των δύο προαναφερθέντων δήμων κατέληξαν στον τερματισμό ιδρωμένοι αλλά συνάμα και ευτυχισμένοι γιατί τίμησαν την μνήμη των προγόνων τους.

Ο αγώνας αυτός δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τους δεκάδες εθελοντές που θέλω να τους Ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά! Να ευχαριστήσουμε ακόμα τη Δημοτική Αστυνομία, το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας και βέβαια την Τροχαία που μας βοηθάει πάντα σε αυτό το δύσκολο εγχείρημά μας. Ένας αγώνας που πραγματοποιείται χωρίς χορηγούς, χωρίς χρηματική συμμετοχή των αθλητών αλλά μόνο την αγάπη των διοργανωτών, των αθλητών και των εθελοντών.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

5ος Αγώνας Δρόμου στη Μνήμη των Μικρασιατών Προσφύγων 2019

Φωτογραφικό υλικό

5ος Αγώνας Δρόμου στη Μνήμη των Μικρασιατών Προσφύγων 2019

Video