ΤΟ ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. συμμετέχει στην έκθεση της Βουλής των Ελλήνων

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στις 7 το βράδυ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαινίασε την επετειακή έκθεση: «Ιστορίες Επιβίωσης: Μικρασιάτες πρόσφυγες και εργασία στις νέες πατρίδες», στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στην οδό Λένορμαν 218, 1ος όροφος. Παράλληλα εγκαινιάστηκαν οι δορυφορικές εκθέσεις: “Πρόσφυγες 1922 = Επιβίωση-Ενσωμάτωση” & “Το 1922 στον Τύπο”.

Στην εν λόγω έκθεση συμμετείχε και το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. με εκθέματα από τα Μουσεία του και το Αρχείο του, ενώ με χαρά είδαμε να συμμετέχουν με έργα τους, οι Ιωνιώτες Ζωγράφοι Δημήτρης Βάρβογλης και Μαριάνθη Κουμαριανού.
Αξίζουν πολλά Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες (φορείς και ιδιώτες) που με την εν λόγω έκθεση τίμησαν την μνήμη των προγόνων μας.

Τα εγκαίνια μεταξύ άλλων τίμησαν: η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου και ο Αντιπρόεδρος Μάκης Λυκούδης.

Σας προτείνουμε να την επισκεφθείτε.

«Ιστορίες Επιβίωσης: Μικρασιάτες πρόσφυγες και εργασία στις νέες πατρίδες», 24 Νοεμβρίου 2022

Φωτογραφικό υλικό