14 Σεπτεμβρίου 2022: Παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων “Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί”

για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή
Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων, μετά το 1922, αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Νέας Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας,  αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα, ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, Σταδίου 13, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων, μετά το 1922, αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Νέας Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας.

Κέντρο Σπουδής & Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Πολυχρόνης Γριβέας. Για τη δημιουργία των συνοικισμών μίλησε ο Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Η διαδικασία δημιουργίας των γραμματοσήμων παρουσιάστηκε από τον Μενέλαο Χαραλαμπίδη, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και την χαράκτρια-ζωγράφο Μυρσίνα Βαρδοπούλου.

Κέντρο Σπουδής & Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας

Στο χώρο διατέθηκαν προς αγορά από τα ΕΛΤΑ τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της σειράς, ενώ έγινε σφράγιση με τη Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας για τη δημιουργία συλλεκτικών αντικειμένων.

Δείτε επίσης: 1. Δελτίο τύπου ΔΗΜΩΝ – 2. Δελτίο τύπου ΕΛΤΑ

Κέντρο Σπουδής & Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας

14 Σεπτεμβρίου 2022: Παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί»

Φωτογραφικό υλικό