Η εκδήλωση της 25ης Μαΐου 2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποίησε εκδήλωση χθες (25 Μαΐου 2022) στις 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, με θέμα «Οι αθλητικές ομάδες και τα γήπεδα των προσφύγων στη Ν. Ιωνία και Ν. Φιλαδέλφεια την περίοδο του Μεσοπολέμου».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκά Χριστοδούλου που αναφέρθηκε στο νόημα της εκδήλωσης και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Μέντη και τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

Οι εξαίρετοι ομιλητές Ανδρέας Μπαλτάς, ιστορικός και Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος παρουσίασαν ένα πρωτογενές υλικό από φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα και αποκόμματα εφημερίδων της περιόδου του Μεσοπολέμου παρουσιάζοντας τις ομάδες και τα γήπεδα στη Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια και Ηράκλειο Αττικής, ενώ αναφέρθηκαν και στη συγκρότηση των Διοικ. Συμβουλίων και τις ιδιότητες των μελών τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών με μικρασιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου Καίτης Τσεκούρα, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η Δέσποινα Στεφανίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία-Αλληλεγγύη” Παναγ. Μανούρης, η Αντιδήμαρχος Γκέλυ Σακκαλόγλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Γρίβα και Γεώργ. Στέφας, ο Πρόεδρος του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ Παναγ. Καταβέλος, ο Γεν. Γραμ. του Ο.Φ.Ν.Ι. Παντ. Χατζηϊωάννου, η Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Ν. Ιωνίας.