Επισκέψεις & ξεναγήσεις στα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.!

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. υποδέχτηκε και πραγματοποίησε ξενάγηση στα Μουσεία του, σχολεία από όλη την Αθήνα, τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καλαμάτας και τους αδελφούς μας από το ηρωικό Λευκόνοικο, τον αδελφοποιημένο Δήμο με τον Δήμο μας, στα κατεχόμενα της Κύπρου. Οι αφηγήσεις ξύπνησαν μνήμες και η συγκινησιακή φόρτιση ήταν έντονη.

4ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, 22/2/2024
Η ιστορική περιήγηση προσαρμόστηκε στην ηλικία των παιδιών και μετασχηματίστηκε σε χαλαρή αφήγηση, σαν ιστορικό παραμύθι. Οι μικροί μαθητές τα κατάλαβαν όλα και αυτό το αντιληφθήκαμε από τις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις τους και από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις τους.
Η ευτυχία μας συνεχίζεται.

15ο Λύκειο Αθηνών, 3/3/2024
Το τμήμα της Γ΄ τάξης που μας επισκέφθηκε, με το πλεονέκτημα του ολιγάριθμου, μας έδωσε την ευκαιρία μιας αμεσότερης επικοινωνίας και διεξοδικότερης ανάλυσης των όσων είχαμε να τους μεταδώσουμε. Σε αυτό συνέβαλε και η άψογη συμπεριφορά των παιδιών. Ευχαριστήσαμε και ευχαριστούμε αυτά και τις καθηγήτριές τους.

40ο Λύκειο Αθηνών (Γκράβα), 6/3/2024
Δύο δημιουργικές ώρες μαζί με τα παιδιά, σε μια ιστορική διαδρομή από την Μικρά Ασία στους Ποδαράδες-Νέα Ιωνία και στη συνέχεια ξενάγηση στα μουσεία: Λαογραφικό και Υφαντουργίας-Ταπητουργίας.

Δήμος Λευκονοίκου Κύπρου, 24/3/2024
Υποδεχθήκαμε τους αδελφούς μας και τρεις μαθητές από το ηρωικό Λευκόνοικο, τον αδελφοποιημένο Δήμο με τον Δήμο μας, στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Με επικεφαλής την Δήμαρχό τους, παρακολούθησαν μια παρουσίαση – ιστορική διαδρομή, από την Μικρά Ασία μέχρι την εγκατάσταση των προσφύγων στην Νέα Ιωνία, και ξεναγήθηκαν στους μουσειακούς χώρους του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Επίσης ανταλλάχθηκαν δώρα. Η Δήμαρχος του Λευκονοίκου δώρισε στον Δήμαρχο μια μικρογραφία του “Πλοίου της Κερύνειας”.
Η αντιπροσωπία ήλθε στην πόλη μας επ’ ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και οι μαθητές θα παρελάσουν, μαζί με τους μαθητές των δικών μας σχολείων.

Μικρασιατικός Συλλόγου Καλαμάτας, 7/4/2024
Υποδεχθήκαμε 72 μέλη του Μικρασιατικού Συλλόγου Καλαμάτας, τα οποία ξεναγήσαμε στους Μουσειακούς μας χώρους. Ακολούθησε ενημερωτική Ιστορική παρουσίαση στην Συνεδριακή αίθουσα.
Οι αφηγήσεις ξύπνησαν μνήμες και η συγκινησιακή φόρτιση ήταν έντονη.

Όποια σχολεία/σύλλογοι/φορείς επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά στο τηλ. 210 27 95 012 ή να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης ξενάγησης πατώντας εδώ.

Ενημερωτικές επισκέψεις & ξεναγήσεις, Άνοιξη 2024

Φωτογραφικό υλικό