Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. στην Ελευσίνα!

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, στην Ελευσίνα και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας, στο Ξενοδοχείο «ΕΛΕΥΣΙΝΑ»στις 7 μ.μ., έγινε η παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. «Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821» επ’ ευκαιρία των 200 ετών από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας της Επανάστασης του 1821.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας κ. Γεωργία Γιαγτζόγλου-Αντωνιάδη αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, ευχαρίστησε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. για την συνεισφορά του στον Μικρασιατικό Πολιτισμό και απένειμε Τιμητική πλακέτα «για την πολύτιμη προσφορά του στη μνήμη και διάδοση της Μικρασιατικής Μνήμης».

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, που παρέλαβε την πλακέτα, ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου για την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης. Αναφέρθηκε δε στο έργο και τους σκοπούς που επιτελεί το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. από την ίδρυσή του το 2003 μέχρι σήμερα με την διοργάνωση εκδηλώσεων, συμποσίων και έκδοση βιβλίων που συντελούν στην ανάδειξη του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια ο Αρχάγγελος Γαβριήλ (Ιστορικός, Αρχαιολόγος, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)παρουσίασε το βιβλίο και αναφέρθηκε και στις 10 εισηγήσεις των συγγραφέων που συμμετείχαν στον εν λόγω τόμο: Μαρία Βεϊνόγλου, Ειρήνη Βεκρή, Αρχάγγελος Γαβριήλ, Βασιλεία Γιασιράνη-Κυρίτση, Μιχάλης Παν. Δελησάββας, Θεοφάνης Μαλκίδης, Φωτεινή Μανιά, Βασίλης Μούτσογλου, Ειρήνη Χαρδαλή και Ιορδάνα Χατζηισαάκ.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου και ο ΑντιπεριφερειάρχηςΔυτ. Αττικής κ. Ελευθ. Κοσμόπουλος.