Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ του χθες… και του σήμερα…

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Ν. Ιωνίας, πραγματοποίησε την εκδήλωση «Η Νέα Ιωνία του χθες… και του σήμερα…».

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου, αναφέρθηκε και στο ιστορικό της ημέρας, τονίζοντας ό,τι: «Σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας, 79 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 15ης Μαρτίου 1944, όταν δωσίλογοι και Γερμανοί, περικύκλωσαν την ιστορική συνοικία της Καλογρέζας και αφού επέλεξαν 22 παλικάρια, τα οδήγησαν στην παρακείμενη ρεματιά και τα εκτέλεσαν. Σήμερα αποδίδουμε τιμή στους νεκρούς του Μπλόκου και της Εθνικής Αντίστασης, ελπίζοντας ότι οι νέες γενιές, δεν θα ξαναζήσουν ανάλογα γεγονότα. Αιωνία η μνήμη τους».

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ και η δήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου, αναφερόμενοι και στο Μπλόκο της Καλογρέζας και την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου παρουσίασε το Ιστορικό της πόλης και την διαδρομή της μέχρι σήμερα μέσα από 300 φωτογραφίες, όπου αναδείκνυε την πορεία που ακολούθησε η πόλη από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, αντιπαραβάλλοντας χαρακτηριστικά σημεία, κτίρια και τοποθεσίες πως ήταν πριν από 90, 80, 70 60 χρόνια και πως είναι σήμερα. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους μεγάλους να θυμηθούν τα μέρη που έζησαν και περπάτησαν και στους νεότερους να αναλογιστούν πως ήταν η πόλη πριν γεννηθούν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των προαναφερθέντων ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Μπουρδούκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» Παναγ. Μανούρης, οι Αντιδήμαρχοι ΓκέλυΣακκαλόγλου, Αντώνης Καρβουνιάρης, Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Βέτα Γεωργιάδου, ο Πρόεδρος Γιάν. Κοντίτσης, η Αντιπρόεδρος Δέσποινα Γεωργαντζή και ο Επίτιμος Πρόεδρος Τάκης Κωστιδάκης του Ιωνικού Συνδέσμου, η Αντιπρόεδρος Έλσα Ανθρακίδου και η Χρυσάνθη Αθηνάκη του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, η Πρόεδρος Κούλα Μπρόλιου και ο Αντιπρόεδρος Αρχάγγελος Γαβριήλ της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» ο Γεν. Γραμματέας Στ. Παπαγερασίμου από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, ο Πρόεδρος Γιώργος Νουβέλογλου του Συνδέσμου Αλαγιωτών, ο Πρόεδρος των Παλαιών Προσκόπων Όμηρος Ακιανίδης, ο Πρόεδρος της Διαπολιτισμικής Ένωσης Γιάν. Δαρμογιάννης, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών Λαμπ. Σπανοπούλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φ.Ο.Ν.Ι. Νίκος Χομπάς, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραχάλιος, ο πρώην Πρόεδρος του Γ.Σ. «Η Ανατολή» Κώστας Τσαγκαράκης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πολ. Πολυκάρπου και πολλοί άλλοι.

15.03.2023, Η Νέα Ιωνία του χθες... και του σήμερα...

Φωτογραφικό υλικό

15.03.2023, Η Νέα Ιωνία του χθες... και του σήμερα...

Video